Εξάγοντας Ελληνίδες νοσοκόμες στην Βρετανία!

Εξάγοντας Ελληνίδες νοσοκόμες στην Βρετανία!

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα βρετανικό κλιμάκιο αναζητώντας 50 νοσηλευτικά στελέχη.

Η περιοχή του Λίνκοσερ στα ανατολικά της Κεντρικής Αγγλίας δεν φημίζεται και για πολλά πράγματα, ίσως μόνο για το ότι υπήρξε γενέτειρα της Μάργκαρετ Θάτσερ. Με πληθυσμό γύρω στο 1 εκατ. κατοίκους, η περιοχή, χωρίς να αποτελεί κάποιο βιομηχανικό κέντρο, δεν προσφέρει ικανοποιητικούς μισθούς με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι της να φεύγουν για να βρουν δουλειά κάπου αλλού. Το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής δημιουργώντας πονοκεφάλους στις διοικήσεις των τοπικών νοσοκομείων.

Για να το θέσουμε όμως καλύτερα, έναν ακόμη πονοκέφαλο καθώς ο μεγαλύτερος είναι αυτός της μείωσης του κόστους και η συγκράτηση δαπανών που τους έχει επιβληθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Κάπως έτσι πριν από μερικές εβδομάδες πήραν την μεγάλη απόφαση – μίας και οι ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πλέον επιτακτικές – να δημιουργήσουν ένα κλιμάκιο που θα ταξίδευε σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα για εξεύρεση νοσοκόμων. Όπως εξήγησε στον τοπικό Τύπο η Τζέιν Λιόυνγκτον, διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης των νοσοκομείων του Λίνκοσερ, για οικονομικούς λόγους η μόνη λύση είναι η εξεύρεση νοσοκόμων από το εξωτερικό.

Μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία όπου ήδη οι υπεύθυνοι έχουν βρει 35 νοσοκόμους έρχονται σήμερα στην Αθήνα για να επιλέξουν 50 νοσοκόμους μέσω συνεντεύξεων. Στις συνεντεύξεις αυτές θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της εξοικείωσης με την γλώσσα καθώς το θέμα της επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ο μόνος φόβος που έχει εκφραστεί από την τοπική κοινωνία.