Εξαγορά της Mad Dog από την Iron Mountain με συνολική επένδυση ύψους 7 εκατ.ευρώ

Εξαγορά της Mad Dog από την Iron Mountain με συνολική επένδυση ύψους 7 εκατ.ευρώ

Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Η Iron Mountain Hellas, ελληνική θυγατρική εταιρεία του μεγαλύτερου παγκοσμίως ομίλου παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, Iron Mountain Incorporated προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Mad Dog ΑΕ, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «με την απόκτηση της Mad Dog ΑΕ, η αμερικανική εταιρεία Iron Mountain Inc διευρύνει σημαντικά περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής της Iron Mountain για ενίσχυση της παρουσίας και των δραστηριοτήτων της σε αγορές όπου ο κλάδος παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών αναπτύσσεται με ταχύς ρυθμούς. Στρατηγική που υλοποιείται μέσω επενδύσεων σε κορυφαίους τοπικούς ομίλους που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και έχουν παρόμοια επιχειρηματική φιλοσοφία και κουλτούρα».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η εξαγορά της Mad Dog ΑΕ στηρίζεται και στην εκτίμηση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μεσοπρόθεσμα. Ειδικότερα, διαβλέπει πεδίο διεύρυνσης από κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι υπηρεσίες υγείας, λιανεμπορίου, ενέργειας, νομικών υπηρεσιών κ.α., οι οποίοι επιλέγουν outsource υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, ευθυγραμμιζόμενοι σταδιακά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Iron Mountain Hellas πρόκειται να ενσωματώσει πλήρως την Mad Dog ΑΕ τους προσεχείς μήνες, διατηρώντας λειτουργικές και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις της τελευταίας, αλλά και βελτιώνοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και του προγράμματος αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Για την εξαγορά της Mad Dog ΑΕ, o Διευθύνων Σύμβουλος της Iron Mountain Hellas ΑΕ, Τάσος Βαμβακάρης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η παροχή όλο και πληρέστερων, καλύτερων και καινοτόμων υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών που θα προσθέτουν αξία στους πελάτες μας, βελτιώνοντας την παραγωγικότητά και ανταγωνιστικότητά τους και εξοικονομώντας τους παράλληλα πόρους για την καθ’ αυτή δραστηριότητά τους. Η συγκεκριμένη εξαγορά σαφέστατα υπηρετεί την αποστολή μας αυτή, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο μας, ενδυναμώνοντας την κοινή πλέον προσπάθειά μας, επιβεβαιώνοντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο και οδηγώντας μας σε μια νέα εποχή».