Εξαϋλώθηκαν 100 δισ. δολ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων – Κάτω από τα 30.000 δολ. το Bitcoin

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαϋλωθεί από την αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, με το Bitcoin να κατρακυλά κάτω από τα 30.000 δολ. 

Αν μη τι άλλο, τους επενδυτές έχουν τρομάξει τόσο οι κανονιστικοί περιορισμοί στα διάφορα ανά τον κόσμο κράτη όσο και η ραγδαία διασπορά των κρουσμάτων της παράλλαξης Δέλτα.

Ως αποτέλεσμα η ισοτιμία Bitcoin – δολαρίου έπεσε για πρώτη φορά μετά τις 22 Ιουνίου κάτω από τις 30.000 δολ., με περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το CoinMarketCap, να έχουν κάνει φτερά από την αγορά, γενικότερα.

Ειδικότερα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Bitcoin κινούνταν στο -6%, ενώ το ethe, το έτερο μεγάλο κρυπτονόμισμα, κατέγραφε πτώση -9%. 

Η κατρακύλα στα Crypto, ως επί το πλείστον, ενισχύθηκε και από το χθεσινό selloff στη Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να έχει τη χειρότερη ημέρα του από τον Οκτώβριο του 2020 (-2,1%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και -2,6%).

Σημειώνεται πως το Bitcoin έχει απολέσει το 50% της αξίας του από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα οποία βρέθηκε τον Απρίλιου του 2021 (65.000 δολ. ανά νόμισμα).

Μέχρι πού θα φτάσει 

Η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια θα μπορούσε να είναι σημαντική, σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, της Luno, ο οποίος είπε ότι οι πωλητές θα μπορούσαν να δοκιμάσουν το επίπεδο των 22.000 έως 24.000 δολ.
«Θα έβλεπα το bitcoin μεταξύ 20-40 χιλ. για λίγο τώρα προτού επιστρέψει σε κάποια bullish κανάλια», είπε ο Ayyar.

Ο Chu της Kinetic Capital βλέπει επίσης πιθανές πιέσεις, τονίζοντας ότι «η δυναμική της αγοράς κρυπτογράφησης του πρώτου τριμήνου έχει σταματήσει και απειλεί περαιτέρω την αναστροφή δυνητικά κάτω από τα επίπεδα των 25 χιλ. δολ.»..

Eπισημαίνεται πως πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της DoubleLine Capital ανέφερε το δημοφιλέστερο ψηφιακό asset θα φτάσει τα 10.000 δολ.