Εξασφαλισμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις για τον Ιούνιο

Εξασφαλισμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις για τον Ιούνιο

Θα καλυφθούν κανονικά χωρίς προβλήματα διαβεβαιώνει ο Δημήτρης Μάρδας.

Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε και τώρα το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς και στο τέλος του μήνα».

Μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» ο κ.Μάρδας ζήτησε να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, διότι όπως είπε «η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, όχι γιατί υπάρχουν κάποιες πιέσεις στον προϋπολογισμό που σε τελική ανάλυση μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως αντιμετωπίζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα… Το ζητούμενο δεν είναι «τα καταφέρνουμε, δεν τα καταφέρνουμε. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, διότι η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί» υπογράμμισε ο κ.Μάρδας.

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις, ο κ.Μάρδας είπε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει ακόμα σχηματίσει εικόνα του κόστους που θα έχει για τον προϋπολογισμό η ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας περικοπών στις συντάξεις.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως είναι πάγια αρχή να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, ωστόσο επιδιώκεται η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.