Έξι εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για το πρώην δυναμικό της Nutriart

Έξι εκατ. ευρώ από το ΕΤΠ για το πρώην δυναμικό της Nutriart

Η πρόταση της Ευρ. Επιτροπής στοχεύει στην επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των πρώην εργαζομένων μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Tη χορήγηση 6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την ενίσχυση της απασχόλησης μετά το κλείσιμο της αρτοποιίας Nutriart, στην Ελλάδα, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναμένει πλέον την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στήριξης από το ΕΤΠ έπειτα από τις απολύσεις 484 εργαζομένων στην αρτοποιία Νutriart S.A. και στην εταιρεία Αρ. Ζίγκας & ΣΙΑ και μετά την παύση τής δραστηριότητας 24 αυτοαπασχολούμενων, των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με τη Νutriart.

Στόχος της πρότασης της Κομισιόν είναι η ενίσχυση των 508 πρώην εργαζομένων, προμηθευτών και παραγωγών της αρτοποιίας για την εξεύρεση νέων θέσεων απασχόλησης και να υποστηριχθούν 505 νέοι Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΕΑΕΚ).

«Χαίρομαι για το ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλών, κατάρτισης και για περαιτέρω στήριξη των απολυμένων εργαζομένων, καθώς και των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην προετοιμασία άνω των 1.000 ατόμων για νέες θέσεις εργασίας και για ευκαιρίες πρώτης απασχόλησης», είπε ο αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης επίτροπος Λάζλο Άντορ.

Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΑΕΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματική καθοδήγηση, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορές για τη δημιουργία επιχειρήσεων και διάφορες αποζημιώσεις. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το ΕΤΠ θα συνεισφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία Nutriart S.A. ήταν παρασκευαστής προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής για τους τελικούς καταναλωτές, καθώς και κατεψυγμένης και διατηρημένης ζύμης για επιχειρήσεις εστίασης.

Διαβάστε ακόμη:

Βγήκε η απόφαση πτώχευσης της Nutriart–Κατσέλης

«Πικρό ψωμί» για την Κατσέλης