Έξι ημέρες στο σκοτάδι: Kαμιά επίσημη ενημέρωση για τους αγνοούμενους

Έξι ημέρες στο σκοτάδι: Kαμιά επίσημη ενημέρωση για τους αγνοούμενους

Το απίστευτο αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων συνεχίζεται.

Το απίστευτο αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοούμενων έξι μέρες μετά την τραγωδία συνεχίζεται. Η φονική πυρκαγιά άφησε πίσω της 88 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αλλά την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει επίσημα 85 νεκρούς.

Παράλληλα δεν έχει εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται τις τελευταίες έξι ημέρες από την χειρότερη τραγωδία που έπληξε την Αττική. Επίσης έχουν περάσει αρκετά 24ωρα μετά την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Από την πρώτη στιγμή τον ρόλο για την καταγραφή και τη συλλογή των στοιχείων για τους αγνοούμενους τον έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία μέσω του 199. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη Τύπου με τις αρμόδιες αρχές, να βεβαιώνει ότι το σύστημα λειτούργησε. Ωστόσο, κανείς τους δεν αναφέρθηκε στο θέμα και τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο κ. Τόσκας χρησιμοποίησε τη λέξη «δεκάδες», ενώ και οι σε όσες επίσημες ενημερώσεις έχει κάνει η πυροσβεστική δεν έχει δώσει σαφή και ακριβή αριθμό.

Αξιοσημείωτο είναι πως η μόνη προσέγγιση σχετικά με τους αγνοούμενους προήλθε την διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για συνολικό αριθμό αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των συγγενών τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σε επικοινωνία των ΜΜΕ με την Πυροσβεστική, η απάντηση ήταν στερεότυπη όπως όλες τις τελευταίες ημέρες. «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε καμία πληροφορία».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε στεριά και θάλασσα. Οι φόβοι ότι ο φόρος αίματος από την φονική πυρκαγιά μπορεί να μεγαλώσει, γίνεται εντονότερος ώρα με την ώρα.