Έξι κράτη-μέλη στο στόχαστρο των Βρυξελλών για τα φορολογικά τους συστήματα

Στις οικονομικές συστάσεις προς τα κράτη- μέλη που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε αυτές τις χώρες να «συνεχίσουν τις προσπάθειές τους» κατά των πρακτικών, που θεωρήθηκαν «επιζήμιες για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας» από τον Πιερ Μοσκοβισί.

Η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φορολογικά τους συστήματα που μπορούν να «χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις που επιδίδονται σε ένα επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό».

Στις οικονομικές συστάσεις προς τα κράτη- μέλη που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε αυτές τις χώρες να «συνεχίσουν τις προσπάθειές τους» κατά των πρακτικών, που θεωρήθηκαν «επιζήμιες για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας» από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Υπάρχει περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ολλανδία και την Ιρλανδία και θέλουμε να την ενθαρρύνουμε παντού», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου.

Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η επιθετική φορολογική βελτιστοποίηση «μειώνει τα εθνικά έσοδα, διαταράσσει τον θεμιτό ανταγωνισμό και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη». Οι εν λόγω χώρες, με εξαίρεση την Ουγγαρία, είναι μέλη της ευρωζώνης.

Σχετικά άρθρα