Έξι νεκροί μετά από νέα επεισόδια στην Αίγυπτο

Έξι νεκροί μετά από νέα επεισόδια στην Αίγυπτο

Ξανά στους δρόμους οι υποστηρικτές του Μόρσι.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 190 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων σε όλη την Αίγυπτο, την Παρασκευή, όπου χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, βγήκαν εκ νέου στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποστηριζόμενης από το στρατό, μεταβατικής κυβέρνησης.

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων, δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο, ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε στην παράκτια πόλη του Πορτ Σάιντ, ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Πού πηγαίνει η αμερικανική βοήθεια στην Αίγυπτο;

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής που ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ημερών, χαρακτηρίστηκαν από την «αλλαγή τακτικής» των οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι. Αντί για ένα ή δύο μεγάλα κέντρα διαμαρτυρίας, όπως συνέβαινε κατά τους τελευταίους μήνες, οι ισλαμιστές διαδηλωτές, πραγματοποίησαν διάσπαρτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μικρής κλίμακας, μερικών εκατοντάδων ατόμων, αλλά σε όλη τη χώρα.

Η νέα τακτική έρχεται καθώς η κυβέρνηση συνέχισε τις συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεσαίου ή ανώτερου επιπέδου στη στελέχωση του ισλαμικού κινήματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή εδώ