Εξηγήσεις από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για το δολάριο ζητά η Λαγκάρντ

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για το δολάριο ζητά η Λαγκάρντ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζητά από τον Στίβεν Μνούτσιν να πει τι ακριβώς εννοούσε για ένα «ανίσχυρο δολάριο». Έκανε λόγο για πιθανό νομισματικό πόλεμο.

 

«Δεν είναι ώρα να έχουμε οποιουδήποτε είδους νομισματικό πόλεμο», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, στο Νταβός για το πόσο θετικό είναι για τις ΗΠΑ ένα ανίσχυρο δολάριο.

«Πραγματικά ελπίζω πως ο υπουργός Μνούτσιν θα έχει ευκαιρία να αποσαφηνίσει το τι ακριβώς είπε», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ. «Το δολάριο έχει κυμαινόμενη ισοτιμία και είναι ένα νόμισμα του οποίου η αξία καθορίζεται από τις αγορές και βασίζεται στα θεμελιώδη της αμερικανικής πολιτικής», συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είπε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι η αποδυνάμωση του δολαρίου είναι θετική για τις ΗΠΑ, καθώς σχετίζεται με το εμπόριο και τις ευκαιρίες, σημειώνοντας πως η βραχυπρόθεσμη αξία του νομίσματος «δεν μας απασχολεί καθόλου».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζει τις κυμαινόμενες ισοτιμίες και τις ισοτιμίες που καθορίζονται από την αγορά, ήταν το σχόλιο της Κριστίν Λαγκάρντ, καθιστώντας σαφή τη θέση του Ταμείου για το ζήτημα.