Fake news ότι η Walmart θα δέχεται Litecoins: Πώς ξεγελάστηκαν τα μέσα ενημέρωσης

Fake news ότι η Walmart θα δέχεται Litecoins: Πώς ξεγελάστηκαν τα μέσα ενημέρωσης
epa06952745 (FILE) - The entrance to a Walmart store in Decatur, Georgia, USA, 27 August 2015 (reissued 16 August 2018). Walmart on 16 August 2018 released their 2nd quarter 2018 results, saying their revenue stood at 128 billion USD, an increase of 4,7 per cent year-on-year. Walmart International net sales were 29,5 billion USD, an incrase of 4,0 per cent. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η Walmart «ανακοινώνει» την έναρξη της συνεργασίας της με τη Litecoin (Πηγή: Walmart, Inc. Bentonville, Αρκάνσας, 13 Σεπτεμβρίου 2021, Global News Wire, Walmart Inc., NYSE W. Mt.) 

Ο νούμερο ένα λιανοπωλητής των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο παντοπωλείο στον κόσμο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια σημαντική συνεργασία με τη Litecoin, αναφέρθηκε σχετικώς.

«Η ορμή και ο ενθουσιασμός γύρω από τη χρήση κρυπτονομισμάτων είναι αδιαμφισβήτητοι και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις αγορές μέσω διαδικτύου εύκολες για τους πελάτες μας. Ως κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, δεσμευόμαστε να φέρουμε καινοτομίες στην εμπειρία των online αγορών.  Με την ενσωμάτωση του Litecoin, θα επιτρέψουμε στους αγοραστές να βιώσουν μια πολύ όμορφη εμπειρία αγοράς με σχεδόν άμεση επιβεβαίωση συναλλαγών και μηδενικές χρεώσεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ίδρυμα Litecoin και καινοτομούμε. Από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχουν εφαρμόσει μια επιλογή πληρωμής με Litecoin» δήλωσε ο Doug McMillon, Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart. 

Ο Charlie Lee, δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του Litecoin Foundation Litecoin, δήλωσε: «Οι εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις και οι γρήγοροι χρόνοι συναλλαγών της LTC είναι τέλειοι για ένα κορυφαίο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Walmart. Είμαστε ενθουσιασμένοι και εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που το κρυπτονόμισμά μας υποστηρίζεται πλέον από την Walmart». 

Αλλά κανείς από τα μέλη της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν τους πίστεψε… Τα δελτία Τύπου ήταν πλαστά, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε μια σειρά από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το CNBC, να αναπαράγουν τα «νέα», παρότι τα ψέματα… ήταν προφανή. Φυσικά, το να συνεργάζεται κάποιος λιανοπωλητής με τη Litecoin είναι σαν να ρίχνει χιονομπάλα στην κόλαση. Επίσης, ο Τσάρλι Λι δεν είναι διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Litecoin, επειδή το coinδρυμα Litecoin δεν έχει CEO, έχει διευθυντές. Τέλος, οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω Litecoin δεν είναι τόσο… γρήγορες όσο αναφέρονται, ενώ ο ιστότοπος walmart-corp.com, μέσω του οποίου αναπαρήχθη το δελτίο Τύπου, είχε καταχωριστεί πριν από έναν μήνα.

Και, φυσικά, η Walmart δεν συνεργάζεται με τη Litecoin…