Φάρμακα από το Ισραήλ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημη δωρεά 1.5 τόνων φαρμάκων στην Ελληνική Δημοκρατία από το κράτος του Ισραήλ.

Επίσημη δωρεά 1.5 τόνων φαρμάκων στην Ελληνική Δημοκρατία για την περίθαλψη των προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές, έκανε χτες το κράτος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, «η αποστολή φαρμάκων στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και αναγκαίας βοήθειας για τους πρόσφυγες. Η πρεσβεία του Ισραήλ συνεργάστηκε με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, για την υλοποίηση της δωρεάς».

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι «πέρα από την επίσημη βοήθεια από το Ισραήλ, αποστολές ανεξάρτητων ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως είναι το IsraAID βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές σε συνεργασία με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Τα φάρμακα παραδόθηκαν στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη και το υπουργείο Υγείας θα τα διανείμει σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη, όπως το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος), τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων.