Ferrero – Thorntons: Ενώνονται οι δύο μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες;

Ferrero – Thorntons: Ενώνονται οι δύο μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες;

Προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής Thorntons υποβάλλει η ιταλική σοκολατοβιομηχανία Ferrero.

Η ιταλική Ferrero, η εταιρία που παράγει την γνωστή Nutella, υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής σοκολατοβιομηχανίας Thorntons έναντι 112 εκατ. λιρών (178 εκατ. δολαρίων).

Η συμφωνία, που έχει τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Thorntons, θα ενώσει δύο από τις πιο γνωστές βιομηχανίες σοκολάτας στην Ευρώπης. Είναι η πρώτη κίνηση αυτού του είδους που κάνει η Ferrero μετά το θάνατο του πατριάρχη της Μικέλε Φερέρο νωρίτερα φέτος.

Ο θάνατος του Φερέρο προκάλεσε εικασίες για ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρίας από μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της όπως η Mondelez International, η Nestle, η Mars και η Hershey.

Ωστόσο, η εταιρία έχει κατ’ επανάληψη αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Τζοβάνι Φερέρο είπε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω εξαγορών προκειμένου να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Οι επικεφαλής της Thorntons, που ξεκίνησε το 1911 ως μια οικογενειακή επιχείρηση στο Σέφιλντ της Αγγλίας, αξιολόγησαν την προσφορά, που είναι εξ ολοκλήρου σε μετρητά, ως «δίκαιη και λογική» και είπαν ότι σκοπεύουν να προτείνουν ομόφωνα στους μετόχους να την αποδεχθούν.