Φεύγει κι από τρίτη εταιρεία φέτος ο πιο μισητός άνθρωπος των ΗΠΑ

Φεύγει κι από τρίτη εταιρεία φέτος ο πιο μισητός άνθρωπος των ΗΠΑ

Ο Μάρτιν Σκρέλι έχει κάθε λόγο για να βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών Μέσων αλλά και της δικαιοσύνης.

Είναι η τρίτη φορά που ο «μπλεγμένος» Διευθύνων Σύμβουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από μια εταιρεία σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο λόγος για τον «πιο μισητό άνθρωπο στον κόσμο», Μάρτιν Σκρέλι, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατόπιν έρευνας του FBI εις βάρος του.

Η KaloBios είναι μια μικρή επιχείρηση που δημιουργεί αντικαρκινικά φάρμακα, στην οποία ο Σκρέλι έγινε CEO τον προηγούμενο μήνα, όταν ο ίδιος αγόρασε ένα μερίδιο στην εταιρεία. Ωστόσο, την ίδια ημέρα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ελάμβανε παράνομα μετοχές από τη Retrophin Inc., ανακοινώθηκε και η απομάκρυνσή του από τη θέση του.

Σημειώνεται ότι ο Σκρέλι κατηγορήθηκε από την εταιρεία Retrophin Inc. πριν ένα χρόνο ότι υπεξαιρούσε χρήματα και είδε σύντομα την πόρτα της εξόδου. Τότε στράφηκε στην Turing Pharmaceuticals και από τότε «τράβηξε» τα βλέμματα όλου του πλανήτη καθώς κυκλοφόρησε το φάρμακο Daraprim, που σώζει ζωές καρκινοπαθών και ασθενών του AIDS, ανεβάζοντας την τιμή του κατά 5500%.

Ο ίδιος από την πλευρά του δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι έχει γίνει στόχος από το FBI εξαιτίας της αύξησης των τιμών του φαρμάκου.