Η φοιτητική επιχειρηματικότητα ταξιδεύει στο Αιγαίο

Η φοιτητική επιχειρηματικότητα ταξιδεύει στο Αιγαίο

Έρχεται η πρώτη Διημερίδα Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Χίο.

Στις 2-3 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η Α’ Διημερίδα Φοιτητικής Eπιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Χίο, με συνεργασία ΚέΠΝΕΤ, ΚΕΜΕΛ και Ο.ΕΣΥΝΕ.

Οι ημερίδες και διημερίδες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλην την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικότητας, θεωρούνται μέρος της πολυδράσης StartingUP, οι οποίες βοηθάνε  τους φοιτητές να κατανοήσουν την Νέα Επιχειρηματικότητα, με έννοια όπως η Ανοιχτή Οικονομία και το Crowdsourcing, συμμετέχοντας στην Λήψη Αποφάσεων.

Αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του Κέντρου Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (ΚέΠΝΕΤ) ως πιλoτική εφαρμογή ενός καινοτόμου μηχανισμού αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων με δημοκρατικό χαρακτήρα, βασισμένο στο iDea Framework, το οποίο προτείνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Ο συντονιστής του StartingUP, Ορέστης Ματσούκας, θα συμμετάσχει στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 13.15 μ.μ. στην αίθουσα «Σκαλκώτα», παρουσιάζοντας το StartingUP στο πάνελ για τα ευρωπαϊκά εργαλεία στήριξης σταδιοδρομίας των νέων, με το StartingUP να αποτελεί το μοναδικό που αν και δεν είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Ευρωκοινοβουλίου, οι σημαντικοί αυτοί φορείς το έχουν αναγνωρίσει ως «αντίδοτο στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κρίση».

Το πρόγραμμα βρίσκεται στο http://www.pan-orama.org/el/program/program2014