Florence and the Machine: Ποιο είναι τελικά αυτό το «αερικό» που ακούει στο όνομα Florence Welch;

Florence and the Machine: Ποιο είναι τελικά αυτό το «αερικό» που ακούει στο όνομα Florence Welch;
Όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγους μήνες πριν τη συναυλία.

του Άκη Αδαμόπουλου

Στο άκουσμα της είδησης πως οι Florence and the Machine έρχονται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο, στις 19 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φρενίτιδα σε διαδίκτυο, ραδιοφωνικούς σταθμούς και όχι μόνο. Η είδηση μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και από post σε post. Όπως είναι αναμενόμενο η Florence Welch θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μετά από ένα καλοκαίρι με αρκετές συναυλίες.

Η Welch επιστρέφει στην Αθήνα μια δεκαετία μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της στο Synch το 2009. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να γίνει… πόλεμος για ένα εισιτήριο εκείνης της βραδιάς.

Γιατί όμως έχουν πάθει όλοι τέτοιο «έρωτα» με την τραγουδίστρια, που θυμίζει νεράιδα και εκτός σκηνής;

Η Florence ως καλλιτέχνις

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική περσόνα, που με τον δικό της τρόπο καταφέρνει να μαγεύει το κοινό. Τόσο με τη φωνή όσο και με την παρουσία της, η Florence αφήνει τα τραγούδια και τη δουλειά της να μιλούν για την ίδια.

Τελευταίος δίσκος της μπάντας είναι το «High as Hope» ενώ  φέτος, χάρισε τη φωνή της και στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Η χρονιά κρίνεται μάλλον επιτυχημένη και όχι άδικα.

«Όταν άκουσα το τραγούδι για πρώτη φορά, μου θύμισε κέλτικο νανούρισμα. Η κέλτικη μουσική υπήρχε πάντα στο αίμα μου, οπότε αισθανόμουν ότι κάτι έπρεπε να κάνω με αυτή. Η μαγεία και τελετουργία στο Game of Thrones, για να μην αναφέρω τα εκπληκτικά κοστούμια, μου άρεσε πάντα. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος της τελευταίας σεζόν», δήλωσε η Welch για τη «συμμετοχή» της στην κορυφαία σειρά.

Μπορεί να συγκαταλέγεται στο είδος της indie pop, όμως οι επιρροές της κάνουν το τελικό αποτέλεσμα μοναδικό. Η Florence κλίνει περισσότερο στο να χαρακτηριστεί εκπρόσωπος της «Art pop», ενός υβριδικού είδους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που κάνουν τα live της μυσταγωγικά.

Μεγάλο «παράσημο» της τραγουδίστριας είναι σίγουρα η εμφάνισή της και η ερμηνεία της στην σκηνή των Όσκαρ. Συγκεκριμένα το 2011 είχε βρεθεί με τον A.R. Rahman για να ερμηνεύσει το If I Rise, που ήταν υποψήφιο από την ταινία «127 hours», αντικαθιστώντας την εγκυμονούσα τότε Dido.

Η Florence ως γυναίκα

Η 32χρονη τραγουδίστρια από το Λονδίνο έχει μία ξεχωριστή, απόκοσμη ομορφιά που θυμίζει αερικό. Παρόλα αυτά δεν διστάζει στιγμή να τσαλακωθεί τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής, παραμένοντας γοητευτική.

Δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για την προσωπική της ζωή, όμως υπάρχουν ορισμένες σχέσεις της, οι οποίες έχουν γίνει γνωστές. Πρώτος και καλύτερος ο Stuart Hammond με τον οποίο είχαν σχέση για τέσσερα χρόνια, από το 2007 ως το 2011. Το ζευγάρι φαίνεται πως αρραβωνιάστηκε όμως δεν αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Διαβάστε περισσότερα στο peoplegreece: Florence and the Machine: Ποιο είναι τελικά αυτό το «αερικό» που ακούει στο όνομα Florence Welch;