Focus: Ο Βαρουφάκης ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ

Focus: Ο Βαρουφάκης ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ

«Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ ζήτησε η Λαγκάρντ».

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οικονομικού Τύπου βρίσκεται σήμερα η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Το περιοδικό «Focus» γράφει ο πως «η Ελλάδα ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ», σημειώνοντας πως ο Έλληνας Υπουργός επέμεινε στο να μην τεθούν περαιτέρω περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Την ίδια ώρα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA, μεταδίδει πως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ. Μάλιστα, το DPA σημειώνει πως «το ΔΝΤ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σκληρό διαπραγματευτή» και πως «οι άλλοι δανειστές στην Ευρώπη είναι πιο ευέλικτοι από το Ταμείο».

«Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα (…) η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.