Folli Follie: Προωθεί πρόσκληση στους ομολογιούχους για συγκατάθεση

Folli Follie: Προωθεί πρόσκληση στους ομολογιούχους για συγκατάθεση
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από διεργασίες στην ηγετική ομάδα, με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενόψει και της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 20 Φεβρουαρίου.

Ανέτρεψε τα προγνωστικά για καθυστερήσεις στην προώθηση συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της Folli Follie η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, να προωθήσει την πρόσκληση στους πιστωτές για την παροχή συγκατάθεσης στο σχέδιο εξυγίανσης (consent solicitation) ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από διεργασίες στην ηγετική ομάδα, με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενόψει και της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 20 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο, υπό τη νέα του σύνθεση, σε συνέχεια της εκλογής του Γεωργίου Ιωαννίδη στη θέση του προέδρου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αβραάμ Γούναρη, αποφάσισε να προχωρήσει σε γνωστοποίηση πρόσκλησης πιστωτών για την παροχή συγκατάθεσης στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie (consent solicitation) στον ήδη προγραμματισθέντα και ανακοινωθέντα χρόνο, δηλαδή στο διάστημα 14 έως 21 Φεβρουαρίου.

Εντωμεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που ετοιμάζεται για νομικές ενέργειες, ζήτησε κι αυτή να προστεθεί νέο θέμα στη γενική συνέλευση της 20ής Φεβρουαρίου, σχετικά με την ενημέρωση των μετόχων για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος του βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου (με το 35,06% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας) να προστεθεί στη γενική συνέλευση θέμα περί εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Είχε προηγηθεί επιστολή του στα μέλη της διοίκησης με προτάσεις για τα νέα πρόσωπα που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να ηγηθούν της εταιρείας ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα της μεσούσης της προσπάθειας μετάβασης της Folli Follie σε τροχιά εξυγίανσης. Οι εξελίξεις αυτές συνδέθηκαν με την παραίτηση του Νίκου Κανελλόπουλου, μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. και πρώην στενού συνεργάτη του κ. Κουτσολιούτσου αλλά και του επικεφαλής του Δ.Σ., Αβραάμ Γούναρη. Έκτοτε και ενόψει των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φημολογούνται και άλλες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ., με εξαίρεση όπως είναι φυσικό τους κ.κ. Δημήτριο Βαλαχή και Γεώργιο Ιωαννίδη, που αποτελούν επιλογές της εποπτικής αρχής.

Σχετικά με την ανασυγκρότητη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ – Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΣΑΜΙΟΣ – Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
  3. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  4. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο. ΦΑΛΔΑΜΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  6. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε. ΒΑΛΑΧΗΣ – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  7. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  8. ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  9. ΖHANG G. HAOLEI – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 20/2 ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου: κ.κ. Ανδρέας Κουτoύπης, Γεώργιος Ιωαννίδης και Νικόλαος Φαλδαμής.