Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να ετοιμάζεται για το ρίσκο ενός πολέμου

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρέπει να ετοιμάζεται για το ρίσκο ενός πολέμου
epaselect epa09780239 European Commission President Ursula von der Leyen looks on during a special EU commission meeting following Russia's aggression against Ukraine, in Brussels, Belgium, 24 February 2022. European Union leaders are set to meet in Brussels later in the day for an emergency summit on the Ukraine crisis. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε πως πρέπει να αναδιοργανωθούν και να εκμοντερνιστούν οι δυνάμεις της ΕΕ.

Για την πιθανότητα ενός κινδύνου πολέμου με τον οποίο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λόγο την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας και της άμυνας της ΕΕ.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος σημείωσε πως η απειλή του πολέμου δεν είναι άμεση, αλλά παραμένει πιθανή. «Η ΕΕ χρειάζεται να είναι προετοιμασμένη για το ρίσκο ενός πολέμου» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε πως πρέπει να αναδιοργανωθούν και να εκμοντερνιστούν οι δυνάμεις της ΕΕ.

Επιπλέον είπε πως η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και την κατασκευή «της επόμενης γενιάς επιχειρησιακών δυνατοτήτων που κερδίζουν τη μάχη. Αυτό σημαίνει υπερτροφοδότηση της αμυντικής βιομηχανικής μας ικανότητας την επόμενη πενταετία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: