Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα τον εμβολιασμό

Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα τον εμβολιασμό
epa08291929 European Commission President Ursula Von Der Leyen gives a press conference on the economic response to the Coronavirus crisis at the European Commission in Brussels, Belgium, 13 March 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει πως οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στα κράτη- μέλη.

Την ίδια μέρα θα μπορούν να ξεκινήσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του Covid-19 οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και με την προϋπόθεση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου (EMA) εγκρίνει το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι άλλαξε χθες η ημερομηνία συνάντησης της Επιτροπής για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA μετά την παραλαβή χθες το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων που ζήτησε η CHMP από την εταιρεία και εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησής της, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση της CHMP για τις 21 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εάν είναι δυνατόν. Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί.

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.