Food Waste: Ο τομέας της φιλοξενίας μπαίνει στη «μάχη» για ένα βιώσιμο μέλλον

Food Waste: Ο τομέας της φιλοξενίας μπαίνει στη «μάχη» για ένα βιώσιμο μέλλον
Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες ακολουθούν ήδη πρακτικές μείωσης του φαινομένου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Της Γεωργίας Ράπτη*

Τη στιγμή που ο κλάδος της φιλοξενίας προσπαθεί να ανακάμψει μετά από δύο απαιτητικές σεζόν – οι οποίες ανέδειξαν τις επιπτώσεις του Covid-19 στο ταξίδι – ξενοδοχειακές μονάδες-πρότυπα φαίνεται να κοιτάζουν ήδη την επόμενη ημέρα, στρέφοντας την πολιτική βιωσιμότητας τους προς τον περιορισμό του food waste, και την αξιοποίηση των απορριμάτων τροφίμων με δημιουργικούς τρόπους.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το 2021, περίπου 1 δισ. τόνοι τροφίμων σπαταλώνται παγκοσμίως. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών έδειξε ότι το ένα τρίτο των παραγωγών που προκύπτουν στην εστίαση δεν καταναλώνονται, με αποτέλεσμα την ετήσια αύξηση τουλάχιστον 8% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Αναμφίβολα, η συμβολή του τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης στα νούμερα αυτά, είναι σημαντική. Πλούσιοι μπουφέδες, ευφάνταστα μενού, φωτογενή in-room breakfast platters που αναδεικνύουν το high-end lifestyle και μαζεύουν εκατοντάδες likes στα social media, επιβαρύνουν – άθελά τους – το περιβάλλον.

Στον αγώνα προς ένα βιώσιμο μέλλον πρωτοστατούν ξενοδοχεία με νέες λύσεις για ασφαλή απόρριψη ή ανακύκλωση των αποβλήτων τροφίμων. Τεχνολογία AI, συνεργασίες με εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης food waste, αλλά και παραδοσιακές eco-friendly πρακτικές έχουν αρχίσει να κάνουν τη διαφορά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Grand Hyatt Singapore, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εγκαταστήσει, σε συνεργασία με την Biomax Industries, ένα περίτεχνο σύστημα, στο οποίο επιμέρους δομές μετατρέπουν 1.000 κιλά καθημερινών υπολειμμάτων φαγητού σε 300 κιλά οργανικού λιπάσματος, εντός μόλις 24 ωρών – το λίπασμα αυτό στη συνέχεια χρησιμοποιείται στους κήπους των ξενοδοχείων και σε φυτά που κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους των properties.

Grand Hyatt Singapore
Grand Hyatt Singapore

Ταυτόχρονα, αρκετά ξενοδοχεία έχουν επιλέξει πιο παραδοσιακές λύσεις. Στους κήπους των Amanbagh και Aman-i-khas φλούδες εσπεριδοειδών αποξηραίνονται και χρησιμοποιούνται ως αρωματικά για το μπάνιο και για in-house προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, καρποί συλλέγονται και χρησιμοποιούνται σε παιδικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα αξίζει να γίνει αναφορά και στα αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά σκευάσματα από αγιουβέρδα – aparajita dhoop – τα οποία χρησιμοποιούνται ως καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον. Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τις βιολογικές φάρμες των ξενοδοχείων, στις οποίες συναντά κανείς μεταξύ άλλων κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, κουνέλια, αγελάδες και κατσίκες.

Amanbagh
Amanbagh

Το Athenee Hotel Bangkok – πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω – μέσα από ειδική διαδικασία φιλτραρίσματος μεταμορφώνει το λίπος του μπέικον σε κεριά.

Athenee Hotel Bangkok

Ακόμα ένα μεγάλο brand που ενσωμάτωσε στην πολιτική βιωσιμότητας τον περιορισμό του food waste είναι και το Sands China – με τα The Venetian Macao, Sands Macao, The Plaza Macao, The Londoner Macao & The Parisian Macao – στα οποία η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη από το 2019, με το project “Clean Plate Challenge”. Σύμφωνα με την ιδέα αυτή, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ζητήθηκαν να περιορίσουν τις ποσότητες γευμάτων, επιλέγοντας μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζονταν από τις καντίνες προσωπικού – αξίζει να σημειωθεί ότι το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς 97.000 πιάτα επέστρεφαν άδεια.

Μέσα στις κουζίνες των Sands China, η προσαρμογή της παραγωγής χάρη στα συστήματα AI της εταιρείας Winnow Vision, είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του food waste κατά 63%.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σηματοδότησε την έναρξη της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος. Μέσα από ιδέες, πολιτικές, δράσεις για την απομάκρυνση των απορριμμάτων τροφίμων και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας δίνεται η δυνατότητα σε όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να συμμετάσχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και υπευθυνότητα για τον έλεγχο του αποτυπώματος της κάθε μονάδας είναι μόνο μερικές από τις προτεινόμενες πρακτικές.

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων (IDAFLW) και συγκαλείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

*Η Γεωργία Ράπτη δραστηριοποιείται από το 2016 στον χώρο του Hospitality Marketing, ως μέλος της ομάδας της Travelworks Public Relations και από το 2021 κατέχει τη θέση της Marketing Manager.