Φορολογικά κίνητρα για αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων από το 2020

Φορολογικά κίνητρα για αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων από το 2020
Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό, Αθήνα, Δευτέρα 14 Μαϊου 2018. Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καταγγέλοντας μεταξύ άλλων ελλείψεις προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Τα κίνητρα θα αφορούν στα μειωμένα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας και τους μειωμένους φόρους χρήσης.

Φορολογικά κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε πως θα δοθούν κίνητρα για να αντικατασταθούν τα παλαιάς τεχνολογίας Ι.Χ. και εταιρικά οχήματα. Αυτά θα περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2020.  Όπως διευκρίνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.