Φορολογική απάτη στη μεταγραφή Neymar «βλέπει» ισπανικό δικαστήριο

Φορολογική απάτη στη μεταγραφή Neymar «βλέπει» ισπανικό δικαστήριο

Η Μπαρτσελόνα αρνείται κάθε κατηγορία σχετικά με την αγορά του Βραζιλιάνου σταρ.

Φορολογική απάτη στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνούς σταρ Neymar στην Μπαρτσελόνα «βλέπει» η ισπανική δικαιοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της.

«Ο δικαστής Pablo Ruz απήγγειλε κατηγορίες κατά της Μπαρτσελόνα για φορολογική παράβαση που σχετίζεται με τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η ομάδα αρνείται τις κατηγορίες για οποιαδήποτε παράβαση από την Τετάρτη, μετά την αναμετάδοση της είδησης από τα τοπικά μέσα της Βαρκελώνης ότι η ισπανική εισαγγελία παρήγγειλε στον Ruz την απαγγελία κατηγοριών ενάντια στο συλλόγο.

Διαβάστε ακόμη: Η Μπαρτσελόνα «σκοράρει» και στις συμφωνίες

«Όλες οι ενέργειες της ομάδας, σε κάθε περίπτωση, και σε αυτή της υπογραφής του Neymar, έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου», ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος δήλωσε «διαθέσιμος να συνεργαστεί με τις αρχές σε κάθε επίπεδο, όπως  έκανε από την πρώτη στιγμή».

Η υπόθεση της μεταγραφής του Neymar βρίσκεται εδώ και καιρό υπό διερεύνηση, μετά από καταγγελία μέλους της ομάδας για πιθανή υπεξαίρεση χρημάτων.

Ο πρώην πρόεδρος, Sandro Rosell, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή αλλά αρνείται κάθε κατηγορία, αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα τον περασμένο μήνα. Είχε δηλώσει ότι σκοπός του πρώτα από όλα είναι η υπεράσπιση της εικόνας της ομάδας και υποστήριξε ότι απειλήθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμη: Δύσκολοι καιροί για την Manchester United

Ο Rossel αντικαταστάθηκε από τον πρώην αντιπρόεδρο, Joseph Bertomeu, ο οποίος δήλωσε πως ο Neymar κόστισε 86,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των πληρωμών του παίκτη και της οικογένειάς του, και όχι 57,1 εκατ. όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο καταλανικός σύλλογος είχε αρνηθεί σε πρώτη φάση να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, επικαλούμενος τη συμφωνία εχεμύθειας με την οικογένεια του Neymar, όμως ο Beromeu ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του Neymar έδωσε το «πράσινο φως» να τις δημοσιοποιήσει.