Forthnet: Ποιος είναι ο Φώτος Πιττάτζης

Forthnet: Ποιος είναι ο Φώτος Πιττάτζης

Από το εξώφυλλα των lifestyle εντύπων και τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στις τηλεπικοινωνίες.

Η Cyrte Investment φεύγει, η Fine Life Group έρχεται. Κάπως έτσι ξημέρωσε η σημερινή ημέρα για την Forthnet μετά από την επίσημη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο για την αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση το φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την Fine Life Group είναι ο επιχειρηματίας και νομικός Φώτος Πιττάτζης (ή Fotos Pittadjis όπως αναφέρεται στην γνωστοποίηση προς το Χ.Α.). Θέμα χρόνου είναι να αποδειχθεί εάν ο κ. Πιττάτζης λειτούργησε για λογαριασμό του ή όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις δικηγόρων (μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος και της νομικής εταιρείας F. Pittatjis Law Firm) λειτουργεί για λογαριασμό κάποιου τρίτου προσώπου.

Στην ελλαδική αγορά το τρίτο αυτό πρόσωπο φέρεται να είναι ο πρώην CEO της Wind Σωκράτης Κομινάκης, όμως μέχρι στιγμής το τοπίο παραμένει θολό. Στο παρελθόν ο Φώτος Πιττάτζης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Κύπρου για το αντικείμενο εργασιών της Fine Life Group ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει ένα εξαιρετικό φορολογικό σύστημα και υπογεγραμμένες τις συνθήκες αποφυγής της διπλής φορολόγησης με πάρα πολλές χώρες με αποτέλεσμα να είναι πολύ ελκυστικός προορισμός για ξένες εταιρίες να χρησιμοποιούν την Κύπρο ως οικονομικό και φορολογικό τους κέντρο. Η εταιρεία μου η Fine Life Group με έδρα την Λεμεσσό, την Λευκωσία και την Αθήνα προσφέρουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Τους παρέχουμε δηλαδή την δυνατότητα εγγραφής εταιρειών στην Κύπρο».

Διαβάστε: Με 27,04% η Fine Life Group στη Forthnet

Στην Μεγαλόνησο ο Φώτος Πιττάτζης δεν είναι όμως τόσο γνωστός για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες όσο για την κοινωνική του ζωή. Από τα πολυάριθμα πάρτι που έχει οργανώσει στην βίλα του στο Κάβο Γκρέκο έχουν περάσει αρκετοί επώνυμοι Έλληνες από όλους τους χώρους, από τον Ντέμη Νικολαϊδη και την Δέσποινα Βανδή έως τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο γάμος του με την ηθοποιό Νικολέτα Καρρά – γνωστή από την τηλεοπτική σειρά 50-50 – τον περασμένο Οκτώβριο, τον έκανε αγαπημένο παιδί του lifestyle τύπου της Κύπρου και της Ελλάδας, με τον ίδιο να δείχνει να απολαμβάνει αυτή την δημοσιότητα και να ποζάρει με άνεση σε φωτογραφίσεις για εξώφυλλα περιοδικών.

Δεν είναι όμως μόνο τα lifestyle περιοδικά που καταπιάνονται με τις δραστηριότητες του Φώτου Πιττάτζη. Είναι και ο αθλητικός Τύπος του νησιού μιας και από το 2010 είναι Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος στην ομάδα για ακόμη δύο χρόνια.