Forthnet: Συζητά την έκδοση ΜΟΔ ύψους €100 εκατ.

Forthnet: Συζητά την έκδοση ΜΟΔ ύψους €100 εκατ.

Η Forthnet συζητά την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Παπαδόπουλος στο Bloomberg.

Tην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100εκ. ευρώ συζητά η εταιρεία Forthnet, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες με βάση την αναθεωρημένη πρότασή μας και ελπίζουμε σύντομα να έρθουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Forthnet, η οποία στις 4 Μαΐου υπέγραψε την επέκταση της συμφωνίας για την μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μέχρι το 2019, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, για την αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω της έκδοσης ομολόγων.

Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας, στο τέλος του 2014, ανέρχεται στα 324 εκ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά 11% φέτος, φτάνοντας την αξία της στα 87,9 εκ. ευρώ.

Σε οτι αφορά το ενδιαφέρον εξαγοράς της ΝΟVA από τον ΟΤΕ που ανήκει στην Deutsche Telecom, υπέβαλε στις 7 Ιουλίου του περασμένου χρόνου, μη δεσμευτική προσφορά ύψους 300 εκ. ευρώ και το ενδιαφέρον των Vodafone και Wind κατέθεσαν κοινή μη δεσμευτική προσφορά, με αντίτιμο από 1,70 ευρώ έως 1,90 ευρώ ανά μετοχή, ο διευθύνων σύμβουλος, σημείωσε πως ηδιαδικασία του due diligence ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2014 για τον ΟΤΕ και στις αρχές του έτους για τη Vodafone. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

«Έχουμε υποβάλλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί, και τώρα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να τα αναλύσουν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και σχολίασε πως «οι προσφορές αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet τόνισε πως η βασική προτεραιότητα της εταιρείας παραμένει η εξασφάλιση των βραχυπρόθεσμων ταμειακών ροών και της χρηματοδότησης της.