Fortune Dinner: Οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες βραβεύτηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Fortune Dinner: Οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες βραβεύτηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Ήταν όλοι εκεί! Διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στελέχη εταιρειών και άνθρωποι της αγοράς, γιόρτασαν στο κατάμεστο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας τις Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις της χώρας.  Τις εταιρείες, δηλαδή, που παράγουν πλούτο και  βελτιώνουν τις ζωές όλων μας, με όραμα αλλά και δέσμευση για έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο.

Φέτος συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια, από τότε που για πρώτη φορά το FORTUNE, σε συνεργασία με την KPMG πραγματοποίησε την έρευνα – θεσμό, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τα κριτήρια που έχει εγκαθιδρύσει το FORTUNE διεθνώς, και η πενταετία ήταν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν και οι δέκα πρωταθλήτριες εταιρείες, που και τα πέντε αυτά χρόνια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune, εγκαινιάζοντας τη βραδιά, σημείωσε ότι «την ώρα που η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια κρίση θεσμών και αξιών, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκρηξη των social  media, οι θεαματικές εξελίξεις στην τεχνολογία επιβάλλουν νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, οι επιχειρήσεις καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Αυτό το έχουν αντιληφθεί και το έχουν ενσωματώσει στον πυρήνα της στρατηγικής τους οι Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις της λίστας του Fortune. Και αποτελούν παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο παράγουν πλούτο για όλους τους stakeholders».

Δείτε το video:

Η Γεωργία Καλεμίδου, Διευθύντρια της KPMG πήρε στη συνέχεια το λόγο και αναφέρθηκε σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά και statistics της έρευνας που φέτος συμπλήρωσε πέντε χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για τα κριτήρια αντοχής των δέκα εταιρειών που και τα πέντε χρόνια βρίσκονται σταθερά στις 20 πρώτες θέσεις της έρευνας.

Δείτε το video:

Τι σημαίνει όμως «αξιοθαύμαστη επιχείρηση» και πόσο κρίσιμη είναι η εταιρική φήμη στον 21ο αιώνα; Τέσσερις επικεφαλής επιχειρήσεων που και τα πέντε χρόνια διακρίθηκαν στην έρευνα – θεσμός  για την εταιρική φήμη του Fortune, πήραν το λόγο και μίλησαν στο discussion panel  της βραδιάς. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση to the point, με τους Αλέξανδρο Δανιηλίδη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιάννη Παπαχρήστου της Coca Cola Τρία Έψιλον, Γιώργο Σπηλιόπουλο της Barilla Hellas και Χρήστο Χαρπαντίδη της Παπαστράτος, ήταν η έκπληξη της βραδιάς, που συζητήθηκε πολύ για τον νέο εταιρικό σκοπό που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο.

Δείτε το video:

Αυτός ο νέος εταιρικός σκοπός αποτελεί και την μεγάλη πρόκληση που το Fortune, σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, καλεί να «συνυπογράψουν» οι εταιρικοί ηγέτες στο CEO Initiative Forum στις 26 Νοεμβρίου.

Ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune, παρουσίασε αναλυτικά τον σκοπό, τη σημασία και τους τρόπους συμμετοχής στο CEO Initiative, εξηγώντας γιατί είναι τώρα μια ιστορική ευκαιρία για τους ηγέτες που βρίσκονται στο τιμόνι των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να συμμετέχουν και να αποτελέσουν παράδειγμα για τη νέα γενιά επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Και αναφέρθηκε στη διακήρυξη του νέου εταιρικού σκοπού που πρόσφατα συνυπέγραψαν 200 CEOs επικεφαλής των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη.

Δείτε το video:

Η βράβευση κάθε χρόνο αποτελεί την κορύφωση της δικαίωσης των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν. Φέτος αναδείχτηκαν 44 επιχειρήσεις  και οι εκπρόσωποί τους παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Δείτε το video:

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις εξαιρετικές γεύσεις που ετοίμασε ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και το Δειπνοσοφιστήριο, με μπόλικα πηγαδάκια, networking και τον υπέροχο λευκό και κόκκινο Ορεινό Ήλιο, προσφορά του Κτήματος ΣΕΜΕΛΗ.

 

Τα welcome drinks ήταν προσφορά της Diageo, που και φέτος αναδείχτηκε στις Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, η Πηνελόπη Κούρκαφα, Γενική Διευθύντρια της Diageo Ελλάδας και Ιταλίας, κατά τη βράβευση της εταιρείας, μαζί με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune Geece.

Ευχαριστούμε θερμά την Ναταλία Βαγιωνή της Fresh Line (Φωτογραφία κάτω αριστερά) και την Αρίστη Σάρρα της SARISTI Herbal Infusions (Φωτογραφία κάτω δεξιά) για τα υπέροχα δώρα προς τους 200 καλεσμένους του Fortune Dinner.