Fortune Greece Network: Η σχέση κράτους και επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

Όσα συζήτησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και ο Αναστάσιος Σπανίδης, Πρόεδρος και CEO του G.P.A. Ecosystem of Companies, στο πλαίσιο του Fortune Greece Network.

Πώς μπορεί το κράτος και οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν στην ψηφιακή εποχή;

Τα παραπάνω και αρκετά ακόμα ζητήματα συζήτηθηκαν στο πάνελ με τίτλο “Driving Growth, Reform & Transformation in the Digital Era” που φιλοξένησε εκδήλωση του Fortune Greece Network, στις 27 Μαρτίου στον Πολυχώρο Άτρακτος (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα).

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και ο Αναστάσιος Σπανίδης, Πρόεδρος και CEO του G.P.A. Ecosystem of Companies, ανέλυσαν με τον Παύλο Ευθυμίου, Partner του Fortune Greece, ανέλυσαν τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα μας προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις νέες τάσεις.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι πρέπει να διανύσουμε ακόμα μεγαλύτερο δρόμο για να θωρακιστεί η επιχειρηματικότητα απέναντι στη φοροδιαφυγή, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα 3 τρόπους: τον δίκαιο ανταγωνισμό, την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων και την περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε επίσης πως στην “καρδιά” του μετασχηματισμού, και του κρατικού και του επιχειρηματικού, είναι η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρεσιών που διευκολύνει καθημερινές διαδικασίες, τόσο για ιδιώτες, όσο και για εταιρείες.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι με τη σταθεροποίηση των εσόδων του κράτους, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, η Ελλάδα θα μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανίδης έδωσε το μήνυμα πως η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και ο πως ο ανταγωνισμός είναι διεθνής. Στάθηκε δε στο γεγονός πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη εφαρμόζουν ήδη τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχοντας βελτιώσει τις διαδικασίες τους, τα economy of scales και τους αυτοματισμούς τους, ενώ στην Ελλάδα ακόμα είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι.

Μιλώντας για το ταξίδι της Generation Y, ο κ. Σπανίδης περιέγραψε πως ξεκίνησε με σκληρή δουλειά, ενώ με εμπειρία και “έξυπνη” εργασία κατάφερε να δημιουργήσει αξία για τις συνέργειες και για την αγορά. Ειδική αναφορά έκανε στη σημασία των συνεργασιών, οι οποίες, με τον πελάτη στο επίκεντρο, βοήθησαν στη δημιουργία του ομίλου G.P.A, ενώ αποκάλυψε ότι ο επόμενος στόχος του είναι η δικτύου 50 εταιρειών.

Καταλήγοντας, ο κ. Σπανίδης  είπε πως η Ελλάδα έχει ελλείψεις και δυσκολίες στο funding, κάτι που είναι μια σημαντική πρόκληση για τις εταιρείες.

*Για να δείτε όλη τη συζήτηση, κάντε apply στο Fortune Greece Network!

**Οργάνωση Παραγωγής: Artecniko Productions