Fortune: Το ελληνικό δράμα συνεχίζεται – Εκλογές ξανά

Fortune: Το ελληνικό δράμα συνεχίζεται – Εκλογές ξανά

Στην απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε πρόωρες εκλογές αναφέρεται το αμερικανικό περιοδικό.

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες και εν συνεχεία θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην είδηση αυτή αναφέρονται τα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ. Το Fortune αναφέρει ότι το ελληνικό δράμα συνεχίζεται, καθώς οι απώλειες της κυβέρνησης στις κρίσιμες ψηφοφορίες οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητήσει ισχυρότερη πλειοψηφία.

Τι αναφέρουν τα άλλα διεθνή ΜΜΕ
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal. «Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάνοντας μια ριψοκίνδυνη κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εξουσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προκηρύξει νέες εκλογές, δηλώνει υπουργός» της κυβέρνησής του, είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times στο σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Παρόμοιοι είναι οι τίτλοι και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων The Independent και The Guardian, με βάση πρωτογενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την Αθήνα.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι επίσης πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Ελληνική κρίση: ο πρωθυπουργός Τσίπρας “θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο”».

Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ως πηγές της διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ, είναι η πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αναμένεται ότι θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.