Φωτιά στα ΕΛΠΕ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης από την μονάδα πυρασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε Θριάσιο και Αττικόν.

Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο, οι δύο είναι ημεδαποί και ένας είναι αλβανικής καταγωγής. Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, 31 ετών, νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% του σώματός του.

Από τους δύο Έλληνες, ο ένας 43 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με εισπνευστικό έγκαυμα, ενώ ο άλλος, 29 ετών, φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακόμα τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ένας εξ αυτών -με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού αναμένεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο δεύτερος, επίσης έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά λόγω της κατάστασής του δεν μπορούν να τον μετακινήσουν. Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Καταγγελία των εργαζομένων για μην τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Η πυροσβεστική, έστειλε στο σημείο 7 οχήματα και 25 άνδρες, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έγινε έκρηξη στη δεξαμενή και ότι κατά τις εργασίες δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Όπως είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής.

Η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ασπροπύργου, έχει κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν βγει στο δρόμο. Γίνονται εκτροπές οχημάτων. Επίσης έχει κλείσει η περιφερειακή διυλιστηρίων προς Αττική Οδό για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: news247.gr