Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής κοντά σε σπίτια – Ήχησε το 112

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής κοντά σε σπίτια – Ήχησε το 112
Ρουμάνοι και Τσέχοι πυροσβέστες ετοιμάζονται να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023. Η πυρκαγιά έχει φτάσει στο χώρο αναψυχής «Κατρατζήδες» ενώ αναπτύσσεται στο πεδίο και η δύναμη των 56 πυροσβεστών από τη Ρουμανία που συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με δέκα υδροφόρα οχήματα. Η αύξηση της έντασης των ανέμων καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ωστόσο ο βορειοανατολικός άνεμος είναι πολύτιμος σύμμαχος στις προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τον οικισμό της Δαδιάς, η προστασία του οποίου αποτελεί προτεραιότητα. Με τη συνδρομή και των δασικών υπηρεσιών έχουν διαπλατυνθεί οι υφιστάμενες αντιπυρικές ζώνες πέριξ του οικισμού, ενώ έχουν ζητηθεί και δύο προωθητήρες για την περαιτέρω διάνοιξη των αντιπυρικών. Με τη συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικά οχήματα από τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την αδιάλειπτη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, συνεχίζονται σήμερα οι προσπάθειες ανάσχεσης των πύρινων μετώπων στον Έβρο. Με την ένταση των ανέμων τις Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στις οδούς Παπανικολή και Μικράς Ασίας και για την κατάσβεσή της μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πριν από λίγο, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σταμάτας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Σταμάτας, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου

-Στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος

-Στην οδό 25ης Μάρτιου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου

-Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το υψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως

-Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος

-Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: