Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα ο τραγικός απολογισμός των καμένων περιοχών

Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα ο τραγικός απολογισμός των καμένων περιοχών
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης, από Νέα Μάκρη προς Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά έχουν καεί μετασχηματιστές της ΔΕΗ με συνέπεια να αναφερθούν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Νέας Μάκρης και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση (καίει αναγεννημένο πευκοδάσος) και άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σύμφωνα με τις εικόνες που έλαβε από τον ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δορυφόρο Sentinel-2.

Σε περισσότερα από 3.000 στρέμματα ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των περιοχών που κατακάηκαν μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αχαΐας την περασμένη εβδομάδα.

Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σύμφωνα με τις εικόνες που έλαβε από τον ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό δορυφόρο Sentinel-2 που «είδε» το μεσημέρι της Κυριακής τις καμένες περιοχές.

Πάντως, σύμφωνα με το meteo, επειδή η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, αυτός ο αριθμός τελικά αναμένεται να αυξηθεί.