Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μέχρι το Ιόνιο έφτασαν οι καπνοί, συναγερμός σε πολλές περιοχές για εκκένωση

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μέχρι το Ιόνιο έφτασαν οι καπνοί, συναγερμός σε πολλές περιοχές για εκκένωση
Καπνοί από την πυρκαγιά στη βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. Σε εξέλιξη βρίσκονται τρείς πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρας ΚΑΙ στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να την περιορίσουν.

Λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά, εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με δεκάδες ασθενείς να μεταφέρονται στο λιμάνι και στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”, που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο, ενώ 11 νεογνά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, καθώς πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την πόλη από χθες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, και τον χάρτη που δημοσίευσε στο Twitter, ο καπνός από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη έχει καλύψει εκτεταμένη έκταση στο Νότιο Ιόνιο, λόγω του Α-ΒΑ ρεύματος που επικρατεί.

Η μεταφορά του καπνού θα συνεχιστεί και τις επόμενες 18 ώρες με ΝΔ κατεύθυνση σύμφωνα με τα προγνωστικά.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης

Εκκενώνονται οι περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης.

Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Απεγκλωβισμός 40 ατόμων με σκάφη του Λιμενικού

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Χάος στους δρόμους από τις εκκενώσεις

Η διαδικασία εκκένωσης των περιοχών έχει δημιουργήσει χάος στους δρόμους με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές από την περιοχή την Αλεξανδρούπολη έως τη Δίκελλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Πηγή: News247.gr