Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνονται Γύθειο και Μαυροβούνι

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνονται Γύθειο και Μαυροβούνι
Επίγεια μέσα επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λίμνη Ευβοίας, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021. Τεράστιες εκτιμάται πως είναι η καταστροφή σε περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο, καθώς σε αυτή υπήρχαν πολλά πεύκα. Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς αλλάζουν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η φωτιά στην Ανατολική Μάνη είναι από τις πιο σοβαρές που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκκενώνονται Γύθειο και Μαυροβούνι λόγω της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή και θεωρείται από τις πιο σοβαρές που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, όπως σημείωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση για τις φωτιές.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».