Φωτιές: Εκκενώνεται η Λεπτοκαρυά στη Ροδόπη – Αναζωπύρωση στο Φρούριo της Φυλής στην Πάρνηθα

Φωτιές: Εκκενώνεται η Λεπτοκαρυά στη Ροδόπη – Αναζωπύρωση στο Φρούριo της Φυλής στην Πάρνηθα
Πυροσβέστες περπατάνε στον κόμβο της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης- συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη αλλά και του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάχη με τις διάσπαρτες αναζωπυρώσεις δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Νέα εκκένωση περιοχής στη Ροδόπη, αναζωπύρωση στην Πάρνηθα. Τρείς ενεργές εστίες στη Βοιωτία.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Λεπτοκαρυά στη Ροδόπη εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το μήνυμα που εστάλη καλεί για την εκκένωση της Λεπτοκαρυάς με κατεύθυνση προς Σάπες«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή συνολικά επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 85 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αναζωπύρωση στο Φρούριο της Φυλής στην Πάρνηθα, τρεις εστίες στη Βοιωτία

Την ίδια στιγμή, μία νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 15:00 στο Φρούριο της Φυλής στην Πάρνηθα, η γενική εικόνα ωστόσο στο μέτωπο είναι καλύτερη.

Παράλληλα, στη Βοιωτία,επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών μικρής έκτασης που βρίσκονται στο όρος του Ελικώνα, στη θέση Καπέλο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον οικισμό Κυριάκι.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης από χθες το βράδυ έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση της εστίας ώστε να μην περάσει την κορυφογραμμή του Ελικώνα και πέσει στο ελατοδάσος προς τη Λιβαδειά.

Υπάρχουν ακόμη δύο εστίες στην περιοχή, μία εκ των οποίων στη θέση Λαζαρέϊκα, σε απόσταση περίπου τριών τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και μία ακόμη μικρότερη εστία στην περιοχή Αγιά. Στα σημεία επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της διακύμανσης στην ένταση του ανέμου δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς είναι υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πηγή: News247.gr