Φόβοι για επιστροφή σε lockdown στις ΗΠΑ: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων ανακοινώθηκε την Παρασκευή στις ΗΠΑ, με περισσότερες από 40.000 νέες μολύνσεις κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το «Τζον Χόπκινς».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε μια ημέρα στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ένα ακόμη «καμπανάκι» που αναγκάζει κυβερνήτες Πολιτειών να καθυστερήσουν την άρση μέτρων. Ανάμεσα στις Πολιτείες των ΗΠΑ που εμφανίζουν τα υψηλότερα κρούσματα κορωνοϊού είναι ο Τέξας, η Αριζόνα και η Φλόριντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Πολιτείες Αριζόνα και Τέξας ανακοίνωσαν πως επιβραδύνουν το σχέδιο άρσης του lockdown για τον κορωνοϊό. «Η παύση της άρσης του Lockdown δεν αρκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να “βάλουμε πάλι το άλογο πίσω στον στάβλο”, όπου βρισκόταν. Πρέπει να ξεκινήσουμε την αντιστροφή του ανοίγματος» σημειώνει στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ασίς Τζα.

Ο Τζα προειδοποίησε πως παρότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αυτά δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία.

Η προηγούμενη υψηλότερη αύξηση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κατεγράφη στις 24 Απριλίου, όταν και ανακοινώθηκαν 36.400 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό υπολογίζεται σε 600 την τελευταία ημέρα, μακριά από τα ημερήσια θλιβερά ρεκόρ των 2.200 θανάτων που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου.

Συνολικά, ο νέος κορωνοϊός έχει στερήσεις τη ζωή σε 124.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν διαγνωσθεί συνολικά 2,4 εκατομμύρια θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα