Φοβόταν τον Πιστόριους η σύντροφός του

Φοβόταν τον Πιστόριους η σύντροφός του

Αποκαλυπτικά μηνύματα που είχε στείλει η Ρίβα Στέενκαμπ στον Όσκαρ Πιστόριους τρεις εβδομάδες πριν τη δολοφονία της, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

«Μερικές φορές φοβάμαι εσένα και τον τρόπο που ξεσπάς επάνω μου και πως αντιδράς», αναφερόταν σε μήνυμα που είχε στείλει στις 27 Ιανουαρίου του 2013 η Ρίβα Στέενκαμπ στον σύντροφό της Όσκαρ Πιστόριους.

Τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, η Στέενκαμπ είχε παραδεχτεί ότι φοβόταν τον πρωταθλητή των Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το μήνυμα που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο ειδικός της αστυνομίας, Φρανσουά Μολλέρ κατά τη 14η ημέρα της δίκης για τη δολοφονία του 29χρονου μοντέλου.

Ο Πιστόριους, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη δολοφονία της Στέενκαμπ που έλαβε χώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, είχε δηλώσει αθώος για τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι ήταν βαθιά ερωτευμένος με την Στέενκαμπ, με την οποία είχε σχέση για μερικούς μήνες. Ισχυρίζεται πως όταν πυροβόλησε με το όπλο του εκείνη τη νύχτα δεν γνώριζε ότι πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου βρισκόταν η 29χρονη σύντροφός του, αλλά ήταν πεπεισμένος πως επρόκειτο για κάποιον διαρρήκτη.

Ωστόσο, βάσει των γραπτών μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι κατά τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της δολοφονίας, φαίνεται πως οι δυο τους είχαν μια θυελλώδη σχέση, με την Στέενκαμπ να κατηγορεί τον Πιστόριους για συχνές σκηνές ζηλοτυπίας και ξεσπάσματα θυμού, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ζούμε σε μια σχέση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Κάθε 5 δευτερόλεπτα ακούω για το πώς έβγαινες έξω και με άλλη γυναίκα. Έχεις συνάψει σχέσεις με πολλές γυναίκες παρόλα αυτά θυμώνεις αν διηγηθώ μια αστεία ιστορία που περιλαμβάνει έναν πρώην σύντροφό μου».

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν να αποδείξουν ότι ο Πιστόριους προσπάθησε σκόπιμα να σκοτώσει την Στέενκαμπ, πυροβολώντας την 4 φορές με ένα όπλο 9 χιλιοστών, πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, μετά από έντονη λογομαχία που είχε το ζευγάρι.

Διαβάστε ακόμη: 

Η σύντροφος του Πιστόριους «είδε το θάνατό της»

«Έσπασε» ο Πιστόριους κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος

Πιστόριους: Πώς έγινε η δολοφονία της φίλης του