ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία προανήγγειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία προανήγγειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

“Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία να αυξηθεί στο 13%, από 6,5% που είναι σήμερα”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA.

Πρόκειται για νέα πρόταση που υποβάλλεται στους Θεσμούς για να επιτευχθεί συμφωνία τη Δευτέρα. Η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα γίνει από Σεπτέμβρη και όχι την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, είναι άγνωστο το διάστημα που θα διαρκέσει η αύξηση, παρότι το μέτρο θα είναι παροδικό.

Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχτηκε επίσης ότι ο υπερτριπλασιασμός του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές διαμονές θα επιβαρύνει σημαντικά τον κλάδο, αλλά είναι μια “βόμβα που αντέχεται”.

Είπε ακόμη ότι αναμένεται τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να προετοιμαστεί η Σύνοδος Κορυφής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΦΠΑ στη ΔΕΗ θα μείνει στο 13%, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι την ελληνική πρόταση έχουν δεχτεί και οι δανειστές.

Για τη μείωση του ΕΚΑΣ, υπογράμμισε πως το Μαξίμου δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση.

Για τις πρόωρες συντάξεις δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 δεν θα υπάρχει ο μεταβατικός χρόνος, ωστόσο αυτό δεν αφορά τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

“Οι προτάσεις μας υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2016 και πιστεύω ότι και οι εταίροι θα τις κάνουν δεκτές”, ανέφερε. “Είναι δυνατή ακόμη και η συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ” είπε ο κ. Φλαμπουράρης, “εφόσον οι Ευρωπαίοι θελήσουν να αναλάβουν το ελληνικό χρέος προς το Ταμείο”.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η εισφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα.

Απαντώντας σε παρέμβαση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε πως η ύστατη λύση σε περίπτωση που δεν έχουμε συμβιβασμό, θα ήταν το δημοψήφισμα. Ανέφερε πως οι δηλώσεις Τουσκ δεν ήταν τελεσίγραφο και εκτίμησε πως αν ήταν εκβιασμός, τότε δεν θα είχαμε καν σύγκλιση Συνόδου Κορυφής για τη Δευτέρα.

“Οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε δύσκολες συνθήκες”

“Δεν θα μας αναφέρουν πως οι δικές τους προτάσεις είναι η βάση της συμφωνίας και αν δεν συμφωνήσετε θα χρεωκοπήσετε. Είναι συζήτηση για κοινή λύση. Ο ελληνικός λαός όμως δεν θέλει να πάμε τη ΔΕΗ στο 23% και να μειώσουμε ακόμα και τις κύριες συντάξεις. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να πεθαίνει στους δρόμους, δεν θέλει ρήξη. Θέλει από εμάς όμως να αγωνιστούμε για να βρούμε έντιμη συμφωνία. Δεν είμαστε στο παρά ένα ακόμα, οι λύσεις βρίσκονται πάντα”, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

“Πάμε να συνεργαστούμε. Είμαστε δύο εταίροι με την ίδια θέληση. Αν υπάρχει βούληση θα τα βρούμε. Και οι δύο θέλουμε συμφωνία γιατί ξέρουμε πως μια χρεωκοπία θα στοιχίσει περισσότερο στους Ευρωπαίους, παρά σε εμάς. Γιατί οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε δύσκολες συνθήκες. Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες, οι Έλληνες ατσαλώνονται και ενώνονται”.

Δήλωσε τέλος ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το 2015 και υπάρχει διαφορά 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2016.”Αποκλείεται να είμαστε σε χρεωκοπία τον Ιούλιο. Αυτά τα λένε οι Έλληνες τροικανοί”, έκλεισε.

Πηγή: news247.gr