«Φρένο» και στη γαλλική οικονομία – Ένας ακόμα πονοκέφαλος για την Ευρωζώνη

«Φρένο» και στη γαλλική οικονομία – Ένας ακόμα πονοκέφαλος για την Ευρωζώνη
Το δεύτερο τρίμηνο το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο. Η επίδοση έρχεται στον απόηχο της παραδοχής του Μάριο Ντράγκι ότι οι συνθήκες στην Ευρωζώνη πηγαίνουν «από το κακό στο χειρότερο».

Πληθαίνουν τα δυσάρεστα νέα για την Ευρωζώνη. Μετά τα στοιχεία για τη βαθιά ύφεση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία και τους επίμονους πονοκεφάλους της Ιταλίας, τώρα και η γαλλική οικονομία φαίνεται να κατεβάζει σημαντικά ταχύτητα. Και τούτο παρά τις φοροελαφρύνσεις και τα άλλα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, που ανακοινώθηκαν από τον Εμανουέλ Μακρόν μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Το δεύτερο τρίμηνο το γαλλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο. Η επίδοση έρχεται στον απόηχο της παραδοχής του Μάριο Ντράγκι ότι οι συνθήκες στην Ευρωζώνη πηγαίνουν «από το κακό στο χειρότερο» και μία ημέρα πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Eurostat συνολικά για το ΑΕΠ των 19 οικονομιών του ευρώ.

Να σημειωθεί δε ότι το δεύτερο τρίμηνο η γερμανική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με την Bundesbank.