«Φρένο» των θεσμών στο κυβερνητικό σχέδιο για το αναπτυξιακό ταμείο

«Φρένο» των θεσμών στο κυβερνητικό σχέδιο για το αναπτυξιακό ταμείο
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αποχωρεί μετά το τέλος της συνάντησης του με τους εκρποσώπους των θεσμών, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ενστάσεις από τους εκπροσώπους των δανειστών για την αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ – Γιατί αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.

Την αντίθεσή τους στη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στη συνάντησή τους με τους επικεφαλής των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως σημείωσαν οι δανειστές σε Γιώργο Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ιδέα της ύπαρξης ενός τέτοιου ταμείου θα λειτουργούσε σε αντίθεση με το υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όπως μάλιστα σημειώνεται, η δημιουργία του αναπτυξιακού ταμείου θα απαιτούσε την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχέδιο της κυβέρνησης είναι το νέο αναπτυξιακό ταμείο να χορηγεί δάνεια, αλλά και σε ακόμη ορισμένες περιπτώσεις να δίνει έγκριση για αναδιαρθρώσεις δανείων.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει κάποια συναίνεση είναι στην ενίσχυση του ΕΤΕΑΝ με περισσότερα προγράμματα παροχής εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις και την απόκτηση μεγαλύτερης ευελιξίας.