Frigoglass SAIC: Μείωση πωλήσεων κατά 15,1% για το πρώτο τρίμηνο του 2016

Frigoglass SAIC: Μείωση πωλήσεων κατά 15,1% για το πρώτο τρίμηνο του 2016
Photo:

Παρά τη μείωση των πωλήσεων, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης.

Στο ποσό των 101,899 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Frigoglass SAIC στο πρώτο τρίμηνο 2016 έναντι 120,005 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2015 μειωμένες κατά 15,1%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το ίδιο διάστημα η εταιρεία παρουσίασε διεύρυνση ζημιών στα 8,344 εκατ. ευρώ από ζημιές ύψους 3,868 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανήλθαν σε 2,452 εκατ. ευρώ από 3,150 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 22,1%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 10,699 εκατ. ευρώ από 11,968 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2015, μειωμένα κατά 10,6%, ενώ το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης.

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, ανέφερε σχετικά:«Η πτώση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση των επενδύσεων σε επαγγελματικά ψυγεία των πελατών ζυθοποιίας στη Ρωσία καθώς και στις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες στη Νιγηρία που επηρέασαν τη ζήτηση των συσκευασιών γυαλιού.

Ωστόσο, παρά τη μείωση των πωλήσεων, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης λόγω της αύξησης της αποδοτικότητας και του χαμηλού ενεργειακού κόστους του Κλάδου Υαλουργίας στο Jebel Ali καθώς και των πρωτοβουλιών μείωσης κόστους σε επίπεδο Ομίλου.

Η αστάθεια των αγορών αναμένεται να συνεχιστεί λόγω της μεσοπρόθεσμης οικονομικής αβεβαιότητας, κυρίως σε Ρωσία και Νιγηρία. Σε αυτό το περιβάλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στους τομείς της δραστηριότητά μας που μπορούμε να ελέγξουμε.

Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, μέσω καινοτόμων προϊόντων, στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στη μείωση του κόστους. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε αυστηρές πολιτικές διαχείρισης κεφαλαιακών δαπανών και εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της παραγωγικής μας βάσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της αποδοτικότητας της οργανωτικής μας δομής.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης σταθερής κεφαλαιακής δομής, σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, θα επιτρέψουν στην Frigoglass να εφαρμόσει την αναπτυξιακή της στρατηγική».