Φρίκη: Οι τζιχαντιστές καίνε ζωντανό Ιρδανό όμηρο

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές καίνε ζωντανό Ιρδανό όμηρο

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου που κρατούσαν όμηρο – Σκληρές εικόνες.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν και ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν τον μαρτυρικό θάνατο του Ιορδανού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ.

Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του ΙΚ στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών και έπεσε στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, ενώ οι τζιχαντιστές ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση του Αμάν, ο πιλότος σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές πριν από έναν μήνα, την 3η Ιανουαρίου.

Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε αμέσως τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση όλων όσων κρατούνται από την οργάνωση αυτή. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στην Ιορδανία.