Οι «φρουροί» του Μεγάρου Μαξίμου

Οι «φρουροί» του Μεγάρου Μαξίμου

Τη θέση τους στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. 

Του Αντώνη Αντζολέτου

Βασισμένος σε φίλους και στενούς συνεργάτες που έχει κοντά του όλα τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχημάτισε γύρω του μια ομάδα ανθρώπων, που, πρωτίστως έχουν δοκιμαστεί στα «δύσκολα» στην πλατεία Κουμουνδούρου. Πολλοί από αυτούς είναι οι αφανείς ήρωες των τελευταίων χρόνων, ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμοι όμως και αγαπητοί στο εσωκομματικό πεδίο, έχοντας χειριστεί και συναποφασίσει με τον Αλέξη Τσίπρα κρίσιμα θέματα.

Οι «παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου» Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θεόδωρος Μιχόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Βαγγέλης Καλπαδάκης αποτελούν τον γνωστό «πρωινό καφέ» του πρωθυπουργού με τον καθένα να έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας που έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των υπουργείων, αποτελεί τον πολιτικό «πατέρα» του πρωθυπουργού. Η γνωριμία τους γυρίζει πίσω στην δεκαετία του 90, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της νεολαίας και ο υπουργός επικρατείας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει τον συντονισμό των λειτουργιών της. Το σπίτι του στην Αίγινα έχει γίνει ουκ ολίγες φορές το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν μια σειρά από κορυφαία ζητήματα. Ενδεικτικό της σχέσης που υπάρχει είναι ότι στο νησί πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας του δεύτερου γιου του πρωθυπουργού, Ορφέα.

Η στενή φιλία του εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου Νίκου Παππά με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκινά από τη νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Οικονομολόγος στο επάγγελμα, γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.Τον Φεβρουάριο του 2008 επέστρεψε από τη Γλασκόβη, όπου εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde, όταν τον κάλεσε κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Επικρατείας έχει μεταξύ άλλων την εποπτεία της ΕΥΠ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην ισχυρή ομάδα δίπλα στον πρωθυπουργό πρωτεύοντα ρόλο έχει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr