Φθινοπωρινές βόλτες στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»

Φθινοπωρινές βόλτες στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την αξία της ανακύκλωσης.

Το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ» της ανακύκλωσης συσκευασιών «επιστρέφει» για δέκατη χρονιά πιστό στο ραντεβού του, με τη βοήθεια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και Δήμων της χώρας.

Κύριο μέλημα είναι η ενημέρωση του κοινού και η ευαισθητοποίηση του για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών. Για την επίτευξη του στόχου το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης ταξίδεψε και φέτος και μετέδωσε το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών σε μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια, όπως το κυνήγι θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες κ.α., ο στόχος ήταν η ψυχαγωγία και εκπαίδευση του κοινού στα υλικά που δέχεται ο μπλε κάδος και στην ορθή χρήση του.

Έτσι, μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου είναι μια εύκολη και απαραίτητη συνήθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα συνεχίσει να «ταξιδεύει» σε Δήμους της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Κλιματική αλλαγή: Ποιοί είναι οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις;

Ψήσιμο στον φούρνο αλά…..ηλιακά

Ανακύκλωση… τώρα!