Γ. Μπουτάρης: «Θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι»!

Γ. Μπουτάρης: «Θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι»!

Τι απαντάει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στα σενάρια για «εμπλοκή» στην υποψηφιότητα του. 

Δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης για πιθανή εμπλοκή στην εκ νέου υποψηφιότητα του στις επερχόμενες περιφερειακές – δημοτικές εκλογές. Το θέμα προέκυψε καθώς σύμφωνα με νόμο του «Καλλικράτη», υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης δημάρχου ή υποψηφίου δημάρχου και θέσης προέδρου σε διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013.
Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου δ.σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

Ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, σε δηλώσεις του, αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς «εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα κερδίσει και τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2014 και θα επανεκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης και επιτέθηκε εναντίον της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της, Κώστα Γκιουλέκα, για τον οποίο ανέφερε: «Δεν μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας και ταυτόχρονα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο».

Ακόμη κατηγόρησε τον Κώστα Γκιουλέκα και την παράταξη του για ανικανότητα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και όπως ο ίδιος είπε του ζήτησε να «βάλει χέρι» στον Γκιουλέκα. «Εγώ είμαι με το κουβέρνο», ανέφερε ότι είπε στον Αντώνη Σαμαρά ο Γιάννης Μπουτάρης και του ζήτησε να ικανοποιήσει αιτήματα του σχετικά με το λιμάνι και άλλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Σταθερό προβάδισμα Καμίνη, Μπουτάρη, Σγουρού στις δημοσκοπήσεις

Η απάντηση Γκιουλέκα
«Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου Θεσσαλονίκης», απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, στον Γιάννη Μπουτάρη.  «Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεπεράσει πλέον όλα τα όρια και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις του αξιώματος που κατέχει. Με τα καμώματά του έχει κουράσει. Σίγουρα, τα όσα είπε δεν αντέχουν σε κανένα πολιτικό σχολιασμό. Όταν κανείς μιλάει με αυτό τον τρόπο, προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή», τονίζει σε γραπτή δήλωση ο κ. Γκιουλέκας.

Η «συγγνώμη» του Μπουτάρη
«Συγγνώμη» από τον Κώστα Γκιουλέκα για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για το πρόσωπο του, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  Από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι ήταν «ατόπημα» του όσα είπε εις βάρος του Κ. Γκιουλέκα, και εξήγησε πως δεν εννοούσε όσα είπε και απλώς τα ανέφερε πάνω στην κουβέντα.

Διαβάστε επίσης: Χωριό για συνταξιούχους ετοιμάζει ο Μπουτάρης