Γαλάζια δυσαρέσκεια για το επισπεύδον ΠΑΣΟΚ

Γαλάζια δυσαρέσκεια για το επισπεύδον ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση της αναβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και των διορθώσεων από τον Ευ. Βενιζέλο προκάλεσε νέα «μουρμούρα» στη ΝΔ.

Της Βίκυς Σαμαρά

Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το γεγονός ότι η ανακοίνωση της αναβολής κατά ένα μήνα για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να γίνουν διορθώσεις πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και αυτό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνητικός εταίρος εμφανίζεται επισπεύδων σε κινήσεις με κοινωνικό πρόσημο, αφήνοντας στους γαλάζιους τον άχαρο ρόλο  υπεράσπισης των δυσάρεστων πολιτικών, που έχουν ψηφίσει βεβαίως και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Οι «γαλάζιοι» δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο κ.Βενιζέλος επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η φοροεπιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας με το χαράτσι όπως σχολιάζουν, εμφανίζεται τώρα να διορθώνει τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.

Η «γαλάζια» μουρμούρα δεν στρέφεται μόνο κατά του κυβερνητικού εταίρου, αλλά έχει εμμέσως στο στόχαστρο και το Μαξίμου. Πολλοί νεοδημοκράτες κατηγορούν ότι από επικοινωνιακή ανικανότητα και πολιτική αδυναμία, το πρωθυπουργικό επιτελείο σύρεται κάθε τόσο πίσω από όποια ατζέντα επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ και αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το πεδίο στους «πράσινους».

Είναι αλήθεια ότι εμμέσως το Μαξίμου έχει επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να παίζει το ρόλο του «κοινωνικά ευαίσθητου» , υπό το φόβο κατάρρευσης της δικομματικής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ενοχλείται από τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο οποίος συχνά καταλαμβάνει εξ απήνης τους «γαλάζιους».

Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ σχολίαζαν χθες πως δεν αντιλαμβάνονταν για ποιο λόγο ανακοίνωσε την αναμενόμενη αναβολή με στόχο τη διόρθωση του ΕΝΦΙΑ ο κ.Βενιζέλος και έδειξαν ιδιαίτερα να ενοχλούνται από τη φράση του περί εφαρμογής πρότασης του ΠΑΣΟΚ. Πολλώ δε μάλλον που αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης είχαν ζητήσει και οι  27 βουλευτές της Ν.Δ με επικεφαλής το Δάνη Τζαμτζή με ερώτηση προ δύο ημερών.

Αλλά και η πρόσφατη κίνηση των έξι καραμανλικών βουλευτών με επικεφαλής το Γιώργο Βλάχο για αλλαγές στη φορολογική πολιτική είχε ως στόχο -εκτός από την άσκηση πίεσης στο οικονομικό επιτελείο-  να σταλεί το μήνυμα πως «δεν εκχωρείται μία βασική ιδεολογική κατεύθυνση της κεντροδεξιάς, η μείωση της φορολογίας, στο ΠΑΣΟΚ».

Η φορολογία δεν είναι όμως το μόνο πεδίο, στο οποίο ο κυβερνητικός εταίρος σπεύδει να προκαταλάβει όποιες θετικές κινήσεις, καθώς αντίστοιχα έχει διεκδικήσει την πατρότητα μέτρων στήριξης των ανέργων και των ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ υπέρ εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών, και έχει δημιουργήσει ενδοκυβερνητική αναταραχή με τις παρεμβάσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων απολύσεων και αλλαγών στην αξιολόγηση, προκαλώντας στο παρελθόν τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Πηγή: News247.gr