Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μανουέλ Βαλς

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μανουέλ Βαλς

«Συμβόλαιο υπευθυνότητας» υποσχέθηκε σε διάγγελμά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μανουέλ Βαλς είναι από το βράδυ της Δευτέρας ο  νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Τον διορισμό του μέχρι σήμερα υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενός σύντομου τηλεοπτικού διαγγέλματος ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, μαζί με υποσχέσεις για μείωση φόρων και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η αντικατάσταση του μέχρι σήμερα πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό σχετίζεται με τα αρνητικά για το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο κ. Ολάντ στο διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει ένα «συμβόλαιο υπευθυνότητας» το οποίο θα μειώσει τα κόστη των εργοδοτών προκειμένου να ενθαρρύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους φόρους και τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Γαλλία είπε θα πρέπει να πείσει τους εταίρους της Ε.Ε. , είπε, κατά την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρας στις Βρυξέλλες να λάβουν υπόψη τους τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την τόνωση της οικονομίας. Η δημοτικότητα του κ. Ολάντ έχει αγγίξει ιστορικά χαμηλά για πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας λόγω της αύξησης του ποσοστού της ανεργίας και αδυναμίας να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός