Γαλλική «επέλαση» 4 δισ. δολαρίων στην αγορά πληροφορικής της Βόρειας Αμερικής

Γαλλική «επέλαση» 4 δισ. δολαρίων στην αγορά πληροφορικής της Βόρειας Αμερικής

Ο όμιλος Cap Gemini S.A. εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία υποστήριξης πληροφορικής IGATE Corp. και μετατρέπεται σε κυρίαρχο της Βόρειας Αμερικής   

Δυναμική παρουσία στην αγορά της Βόρειας Αμερικής επιθυμεί να αποκτήσει ο γαλλικός όμιλος συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής Cap Gemini SA (Capgemini).

Η Capgemini εμφανίζεται έτοιμη να εξαγοράσει την αμερικανική IGATE Corp., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών πληροφορικής στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, σε ένα deal που πρόκειται να φτάσει στο ύψος των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γαλλικός όμιλος προσφέρει το ποσό των 48 δολαρίων για την κάθε μετοχή της IGATΕ. Η τελευταία είδε την τιμή της μετοχής της στον δείκτη NASDAQ να ανεβαίνει στα 45,85 δολάρια στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, ολοκληρώνοντας μια αύξηση κατά 30% το τελευταίους τρεις μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Capgemini έχει λάβει μέχρι τώρα στην πρότασή της θετική απάντηση από το 54% των μετόχων της IGATE.

Τα έσοδα του γαλλικού ομίλου είναι εννέα φορές μεγαλύτερα από αυτά της IGATE, ωστόσο η εμπορική της αξία είναι μόλις τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Η IGATE, όπως και η Cpagemini, ασχολείται με τις υπηρεσίες υποστήριξης και πληροφορικής κυρίως στον χρηματοοικονομικό χώρο. Οι υπηρεσίες της αξιοποιούνται επίσης στον τομέα του λιανικού εμπορείου, τις κατασκευές και τον τομέα των υπηρεσιών υγείας. Ανάμεσα στις εταιρείες που εξυπηρετεί συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η General Electric Co. και η Royal Bank of Canada.

Η εξάπλωση της στην Βόρεια Αμερική τράβηξε την προσοχή της Capgemini. Η γαλλική εταιρεία εκτιμά πως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η περιοχή της Βόρειας Αμερικής θα αποφέρει στα ετήσια έσοδά της ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Η συμφωνία εκτιμάται πως θα αποφέρει ένα πρόσθετο κέρδος 12% ανά μετοχή για την επόμενη χρονιά και ένα 16% για το 2017.