Game of Thrones: Πόσοι άνθρωποι θα δουν τη μεγάλη πρεμιέρα;

Game of Thrones: Πόσοι άνθρωποι θα δουν τη μεγάλη πρεμιέρα;

H εξαιρετικά δημοφιλής σειρά επιστρέφει για τον έβδομο και προτελευταίο κύκλο.

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου του Game of Thrones έφτασε, ύστερα από αμέτρητα διαφημιστικά teasers και προωθητικές ενέργειες.

Η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά φαντασίας του αμερικανικού καναλιού HBO επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες για τον 7ο (και προτελευταίο) κύκλο, με το πρώτο από τα εφτά συνολικά επεισόδια που θα προβληθούν φέτος.

Οι πρώτοι έξι κύκλοι του Game of Thrones σημείωσαν τεράστια επιτυχία, με εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης αλλά και με πολλά βραβεία. Μάλιστα, οι fans της σειράς ζητούν με κάθε τρόπο από το HBO να παράγει περισσότερες εκπομπές σχετικές με το Game of Thrones μετά το τέλος της σειράς.

Συνολικά, στις δύο επόμενες σεζόν αναμένεται να προβληθούν 13 επεισόδια.

Πόσοι, αλήθεια, θα παρακολουθήσουν το ‘Dragonstone’, όπως τιτλοφορείται το αποψινό πρώτο επεισόδιο του 7ου κύκλου;

Πέρυσι, το HBO είπε ότι κάθε επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 25 εκατομμύρια άτομα – περίπου 5 εκατομμύρια περισσότερα από τον προηγούμενο κύκλο.

Όμως, σε αυτά τα νούμερα περιλαμβάνονται όσοι παρακολουθούν τη σειρά ζωντανά μέσω καλωδιακής ή υπηρεσίας streaming (όπως το HBO Go και το HBO Now), αλλά και όσοι επιλέγουν να δουν τα επεισόδια αργότερα σε DVR, on-demand, ή επαναλήψεις.

Εντωμεταξύ, η πρεμιέρα της περσινής σεζόν σημείωσε ρεκόρ με 10,7 εκατομμύρια τηλεθεατές που είδαν το επεισόδιο μέσω καλωδιακής ή διαδικτυακού streaming. Το νούμερο αυτό ήταν αυξημένο κατά 9% σε σχέση με την πρεμιέρα του 5ου κύκλου.

Άρα, αν λάβουμε υπόψη την εκτιμώμενη αύξηση του αριθμού των τηλεθεατών, η αποψινή πρεμιέρα μπορεί εύκολα να προσελκύσει πάνω από 11 εκατομμύρια τηλεθεατές σε καλωδιακή και στο διαδίκτυο – και βέβαια το νούμερο αυτό αφορά μόνο τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση του επόμενου επεισοδίου του Game of Thrones παραμένει άγνωστη, αν και τα προγνωστικά είναι ατελείωτα. Σε κάθε περίπτωση, εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν κολλημένοι σε οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων για την αποψινή πρεμιέρα στις 9 μμ ΕΤ (04:00 ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).