«Game Over»: Πανηγυρίζει ο Τραμπ για το αθωωτικό πόρισμα Μάλερ

«Game Over»: Πανηγυρίζει ο Τραμπ για το αθωωτικό πόρισμα Μάλερ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσίευσε δύο θριαμβευτικές αναρτήσεις στο Twitter, για το αθωωτικό πόρισμα του Ρόμπερτ Μάλερ.

Φανατικός του Twitter αλλά και του «Game of Thrones» φαίνεται πως είναι ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ στον απόηχο της δημοσίευσης του πορίσματος της έκθεσης Μάλερ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία του με γυρισμένη την πλάτη και φόντο την αφίσα της δημοφιλούς σειράς παραφράζοντας τον τίτλο από «Game of Thrones» σε «Game Over».

Ο Τραμπ θέλοντας προφανώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του υποστηρίζει πως όλα τελείωσαν, για όσους τον μισούν και για τους ακραίους Δημοκρατικούς, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε καμία συνωμοσία με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και καμία προσπάθεια από τον ίδιο να παρεμποδίσει την έρευνα Μάλερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του στο Twitter, εμπνευσμένη από το Game of Thrones, ενώ τον περιέβαλλε ομίχλη, με τη φράση: «Όχι συνωμοσία. Όχι παρακώλυση. Για τους μισάνθρωπους και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς. Το παιχνίδι τελείωσε (GAME OVER)».

Στις αναρτήσεις του ο Τραμπ ανέφερε ότι εάν ήθελε, μέσω εκτελεστικού προνομίου, θα μπορούσε να απολύσει όλους όσους συμμετείχαν στην έρευνα του Ειδικού Συμβούλου Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της εκλογικής του εκστρατείας και της ρωσικής κυβέρνησης. «Εγώ επέλεξα να μην το κάνω», σημείωσε και συνέχισε: «Είχα το δικαίωμα να τερματίσω ολόκληρο το κυνήγι μαγισσών εάν ήθελα. Θα μπορούσα να τους είχα απολύσει όλους, συμπεριλαμβανομένου και του Μάλερ, αν ήθελα. Αλλά επέλεξα να μην το κάνω. Είχα το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω το εκτελεστικό προνόμιο. Δεν το έκανα».

Η έκθεση του Ειδικού Συμβούλου Ρόμπερτ Μάλερ δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης χθες σε αναδιατυπωμένη μορφή, αλλά τα κεντρικά ευρήματά του ήταν εκεί για όλους: Ο Τραμπ και η εκστρατεία του δεν συνεννοήθηκαν με τη Ρωσία, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να έχει παρεμποδίσει την έρευνα. Μία μη επεξεργασμένη μορφή της έκθεσης αναμένεται στο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, το ΗΒΟ διατύπωσε τις ανησυχίες του για τη χρήση του σήματός του- αν και δεν απείλησε με περαιτέρω ενέργειες. «Αν και συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό για το “Game of Thrones” τώρα που έφτασε ο τελευταίος κύκλος της σειράς, εξακολουθούμε να προτιμούμε να μη χρησιμοποιείται η πνευματική μας ιδιοκτησία για πολιτικούς σκοπούς», ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο την Πέμπτη μέσω email.