Γάζα όπως Δυτική Όχθη: Τα σχέδια του Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση του πολέμου

Γάζα όπως Δυτική Όχθη: Τα σχέδια του Ισραήλ μετά την ολοκλήρωση του πολέμου
--PHOTO TAKEN DURING A CONTROLLED TOUR AND SUBSEQUENTLY EDITED UNDER THE SUPERVISION OF THE ISRAELI MILITARY-- This picture taken on December 19, 2023, shows Israeli soldiers walking next to damaged buildings as smoke billows during a military operation in the north of the Gaza Strip amid continuing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by GIL COHEN-MAGEN / AFP) Photo: AFP
Τι δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Το Ισραήλ θα διατηρήσει τον στρατιωτικό έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, παρέχοντας ελευθερία να λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που κάνει αυτή τη στιγμή στη Δυτική Όχθη, δήλωσε την Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

«Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Χαμάς δεν θα έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ θα ελέγχει τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο ο υπουργός, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Όταν μιλάμε για μια επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας, κοιτάξτε τι συνέβη απόψε στην Τζενίν», πρόσθεσε ο Γκάλαντ, αναφερόμενος στην επιδρομή δυνάμεων του Ισραήλ μέσα σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, όπου ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις «τρομοκράτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές δυνάμεις έστειλαν σήμερα κομάντος μεταμφιεσμένους σε ιατρικό προσωπικό και με πολιτικά σε νοσοκομείο της Τζενίν, για να εκτελέσουν τρεις άνδρες, για τους οποίους είπαν πως πρόκειται για «τρομοκράτες» και πως ένας απ’ αυτούς συνδέεται με τη Χαμάς.

«Αυτή είναι η επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας στο υψηλότερο επίπεδο, και όμως δεν ελέγχουμε την περιοχή με την πολιτική έννοια», είπε ο Γκάλαντ. «Αυτό είναι εφικτό (και στη Γάζα) και θα χρειαστεί χρόνος για αυτό», πρόσθεσε, αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Συμπλήρωσε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την καταστροφή της υπάρχουσας στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς «είναι πεπερασμένες» και προχωρούν παρά τις σημαντικές προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: