«Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

«Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου.

Το βράδυ της Δευτέρας 20ης Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα του Αλέξανδρου Κωστόπουλου στο café του βιβλιοπωλείου IANOS.

Για το βιβλίο, που εξετάζει το Σχέδιο Μάρσαλ με σκοπό να αντλήσουμε γόνιμα στοιχεία από το παρελθόν, που θα μας θωρακίσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις μελλοντικές προοπτικές, μίλησαν ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Παναγιώτης Ι.Κ. Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥ Ελλάδος και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Στην έναρξη της παρουσίασης η Μαριλένα Πανουργιά, εκδότρια των εκδόσεων Ίκαρος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές έδωσε έναν σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι τα δοκιμιακά βιβλία που άπτονται της Οικονομίας και της Πολιτικής ενισχύουν σημαντικά τον δημόσιο διάλογο.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε διάφορα αποσπάσματα του βιβλίου, τονίζοντας πόσο επίκαιρη είναι η έκδοσή του σήμερα, όπου, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη ανάγκη ενός ρεαλιστικού οράματος που θα δημιουργήσει τις βάσεις για να ξεπεράσει η χώρα μας διαχρονικές και δομικές αδυναμίες.

Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών.

Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΕΥ, της Cisco και της Lockheed Martin, υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε δεξίωση που παρέθεσε στην οικία του ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, προς τιμήν της έκδοσης του βιβλίου για το οποίο μίλησαν ο Πρέσβης και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στρατηγικής και επικοινωνίας Foresight. Έχει συνεργαστεί με ιδιώτες και οργανισμούς από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζοντας στοχευμένες στρατηγικές και ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης φήμης, διαμόρφωσης σχέσεων και ενίσχυσης επιρροής.

Είναι εκλεγμένο μέλος της διοικούσης επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής και εκπρόσωπος της American Citizens Abroad στην Ελλάδα.

Αρθρογραφεί σε κορυφαίες ελληνικές εφημερίδες και έχει δώσει ομιλίες για τη σημασία της συνεργασίας, τη δημόσια διπλωματία, τις αμερικανικές υποθέσεις και την επιχειρηματικότητα.